A fogyasztói jogokkal, kötelességekkel és a jogérvényesítés lehetőségeivel kapcsolatos ismeretek terjesztésére új kiadványokat jelentetett meg a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ).

A szervezet "Mintalevelek és szerződéstípusok - a fogyasztóvédelemben" című kiadványában olyan mintaleveleket és szerződéstípusokat válogatott össze, melyekkel a fogyasztók a mindennapi életben gyakran találkoznak. A publikáció a FEOSZ honlapján is elérhető, a benne közzétett mintalevelek elsősorban a fogyasztók jogérvényesítését segítik elő.

A fiatalok korosztályát egy keresztrejtvény elkészítésével igyekeznek elérni a fogyasztóvédők. A játékon keresztül a legalapvetőbb fogyasztóvédelmi fogalmakat, mint például a szavatosság, ügyfélszolgálat, békéltető testület, stb. ismertetné meg a FEOSZ. A szervezet a tudatos fogyasztói magatartás terjesztése szempontjából kiemelten fontos célcsoportként kezeli a fiatalokat, megszólításuk érdekében a keresztrejtvényt fővárosi és vidéki középiskolákba is eljuttatják.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr371467494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása