Az idén induló amerikai kezdeményezésű Help-Portrait mozgalomban önkéntes fotósok idejüket és munkájukat áldozzák arra, hogy az ünnepek közeledtével különleges módon segítsenek. A feladat egyszerű: fotóznak, portrékat készítenek, majd átadják az elkészült képeket a modelleknek, azoknak, akiknek a napi megélhetési gondok közepette nincs lehetőségük ilyesmire, és akik eddig nem is álmodtak arról, hogy minőségi kép készülhet róluk vagy családtagjaikról. A kezdeményezés célja, hogy a nehéz helyzetben lévőket felvidítsa azzal, hogy figyelmet kapnak és ezáltal különlegesnek érezhetik magukat.

A fotózást mindenütt a világon 2009. december 12-én rendezik. Eddig már több mint 5500 fotós csatlakozott a mozgalomhoz, és több mint 500 helyszínen zajlik majd egyszerre az esemény. Magyarországon az OpenPress Nemzetközi Hír- és Fotóügynökség vállalta magára a szervezést a Budapest Sportarénában. Modellnek még mindig lehet jelentkezni a +36 20 419 7181-es telefonszámon vagy az info@op-press.com e-mail címen.

Sok magyar fotós ajánlotta fel munkáját, felszerelését annak érdekében, hogy másoknak ezzel örömet okozzon. A szervezésben az ügynökség partnere a Magyar Vöröskereszt, a Hewlett-Packard pedig vállalta a nyomtatási feladatok technikai kivitelezését.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr591568724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása