A Máltai Szeretetszolgálat az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködve segít az árvíz elleni védekezésben és a mentési munkálatokban, elsősorban a kitelepített családok ellátásában működnek közre. A szeretetszolgálat sátoraljaújhelyi intézményében már hétfőre virradó éjjel több helyiséget megnyitottak a Ronyva-patak áradása miatt kiköltöztetett családok előtt, és azóta is folyamatosan fogadják az otthonukat elhagyni kényszerülő embereket.

A településen krízisirodát nyitnak, ahová bárki betérhet, aki segítségre szorul. A Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei a védekezési munkálatok alatt végig a kitelepített családokkal maradnak, gondoskodnak például a diétára, vagy gyógyszeres kezelésre szoruló cukorbeteg, lisztérzékeny, vagy allergiával küzdő kitelepítettek speciális ellátásáról, és segítenek a traumák feldolgozásában is.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr52011841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása