A NANE Egyesület és a PATENT Egyesület a rendőrséggel együttműködve közös akciót szervez 2009. október 11-én, 14 órakor, mellyel arra buzdítja a hétköznapi embereket, hogy lépjenek fel a párkapcsolaton belüli és a családon belüli erőszak ellen, álljanak ki az áldozatok mellett és ítéljék el a bántalmazók tetteit. A bántalmazás azért érint olyan nagy tömegeket Magyarországon, mert a társadalom nem ítéli el határozottan a nők elleni erőszakot. A legtöbb bántalmazott nő szenvedései láthatóak a családtagok, a szomszédok vagy a munkatársak számára. Azzal, hogy tudunk róla, de nem teszünk semmit, az elkövetőt támogatjuk.

A XIV. kerület, Kacsóh Pongrác út és Columbus utca sarokról induló akció során a szervezetek szórólapok és hangosbeszélő segítségével hívják fel a figyelmet, hogy a bántalmazás nem válogat társadalmi státusz szerint, éppúgy megtalálható az előkelőbb, kertvárosi övezetekben, mint a lakótelepeken vagy a kis falvakban.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr341435917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása