foee_love_recycling_image_400_01

Az Európai Unió országaiban a hulladékokra vonatkozó szabályozások jelentős részét EU-szintű szabályozások alapozzák meg. Az Unió éppen most változtatja meg a hulladékokra vonatkozó legfőbb uniós szabályozást, a hulladékokról szóló keretirányelvet.

Egy évvel ezelőtt az Európai Parlament támogatta az újrafeldolgozásra és hulladékmegelőzésre vonatkozó zöld javaslatokat. Ezúttal arra lenne szükség, hogy a jelenleg is zajló tárgyalások során a környezetvédelmi miniszterek is támogassák ezeket az európai szintű célokat.

A www.loverecycling.eu weboldalon indított európai email akció keretében most egyéni szinten is lehetőség nyílik arra, hogy egy uniós szabályozás kialakítását bárki befolyásolja. Az oldalról elektronikus levelet lehet küldeni az EU-tagállamok környezetvédelmi minisztereinek - köztük a magyar környezetvédelmi miniszternek - a hulladékmennyiség csökkentése, vagyis az olyan szabályozási javaslatok támogatása érdekében, amelyek a kevesebb szemét termelését, a hulladék-újrafeldolgozási arány javítását és a hulladékégetés, valamint -lerakás visszaszorítását célozzák. A levél elküldéséhez mindössze egy érvényes email címet kell megadni.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr94452196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása