Az Élelmezési Világnap alkalmából országos élelmiszergyűjtést rendeznek október 16-án és 17-én a Tesco hipermarketekben. A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közösen szervezett akció keretében bárki rakhat át a vásárolt tartós élelmiszerekből az önkéntesek bevásárlókocsijába. Az Egyesület munkatársai az összegyűjtött adományokat közvetlenül eljuttatják az olyan intézményekhez és szervezetekhez, amelyeknél azokra a legnagyobb szükség van. Így például olyan, rászorulókkal foglalkozó intézményekhez kerülhetnek az élelmiszeradományok, mint árvaházak, családsegítő szolgálatok, anyaotthonok, alapítványi óvodák, stb.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO 1979-ben egy magyar határozati javaslat alapján döntött október 16. Élelmezési Világnappá nyilvánításáról. A világnap elsődleges célja, hogy mozgósítsa az ENSZ tagállamokat és a közvéleményt annak érdekében, hogy tegyenek az emberiség nagy részét sújtó élelmezési gondok orvoslása érdekében.

A most megrendezésre kerülő országos akció lebonyolításában több mint ezer önkéntes vesz részt, akik két napon keresztül gyűjtik a tartós élelmiszereket a Tesco hipermarketekben.

A Tesco részt vesz az Élelmezési Világnapon megtartandó Adománykonvoj elnevezésű akcióban is. Egy kamionnyi áruval járul hozzá a kezdeményezéshez, melynek során az adományozó cégek által felajánlott árukat szállító kamionok a budaörsi virágpiacon gyülekeznek, majd rendőri felvezetés mellett eljutnak a Vajdahunyad várához, a FAO központi rendezvényére. Ezt követően a Magyar Élelmiszerbank raktárában rakodják le az adományokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr261453921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása