A Magyar Vöröskereszt adománygyűjtést szervez a májusi ítéletidő károsultjai számára. A szervezet számlaszámára beérkező adományok teljes egészében a rendkívüli időjárás és árvíz miatt bajbajutott településekhez és családokhoz kerülnek.

A pénzadományokat a Magyar Vöröskereszt az alábbi számlára várja:

K&H Bank 10405004-00026547-00000000

Az adományok országszerte bármelyik Vöröskereszt-iroda pénztárában, készpénzben is befizethetők.

Az elmúlt napok heves esőzése és viharos időjárása miatt, több patak is kilépet medréből és emiatt családok százai veszítették el otthonukat. Országszerte eddig több mint kétezer embert kellett kitelepíteni. A Magyar Vöröskereszt Borsod Megyei Szervezete is felkészült a Miskolcról és a város környéki falvakból kitelepített emberek ellátására. A megyei szervezet hajléktalanellátó intézménye lesz az adományfogadó és adományelosztó központ.

A Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóság ágyakat, takarókat, poharakat, víztartályokat, hálózsákokat és raktári készleten lévő védekezési eszközöket juttat a térségbe. Szükség esetén a helyszínre juttatnak 180.000 db homokzsákot is, az árhullám levonulása után pedig tisztítószerekkel, fertőtlenítőszerekkel segítik a rászorult lakosságot.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr192013966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása