2007 szeptemberében és októberében a Salva Vita Alapítványt támogatják azok, akik a Telekom Adományvonalat hívják a 1788-as számon. Az alapítvány a befolyt összeget az értelmi fogyatékos emberek elhelyezkedését segítő programok megvalósítására fordítja.

A Salva Vita Alapítvány a Nyugat-Európában és Amerikában már sikeresen alkalmazott Támogatott Fogalkoztatás (TF) módszer hazai terjesztője. A gyakorlat segítségével 1996 óta állítanak munkába értelmi sérült személyeket - egyénre szabott megoldásokkal felkészítve őket a munkavállalásra. Az országos terjesztést 2003-ban kezdték meg, melynek eredményeképpen a szolgáltatás jelenleg már nyolc helyszínen vehető igénybe.

Az alapítvány legfőbb célja, hogy a piaci vállalkozások vezetőségének értelmi fogyatékos munkavállalókkal kapcsolatos attitűdje megváltozzon, és a befogadó munkahelyek száma növekedjen. Programjaikkal szeretnék a köztudatban meghonosítani azt a szemléletmódot, hogy megfelelő lehetőségek és támogatás biztosítása mellett a sérült emberek munkájukkal nemcsak önálló egzisztenciára tehetnek szert, hanem értéket teremthetnek a társadalomban.

A Telekom Adományvonal (1788) hívásának ára 100 forint, az Adományvonal T-Com és T-Mobile hálózatból hívható.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr72164422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása