A Heineken Hungária Zrt. 2009-ben immár második alkalommal hirdette meg jótékonysági programját, hogy a gyárainak is otthont adó városok - Sopron és Martfű - civil kezdeményezéseit támogassa terveik megvalósításában. Három-három alapítvány, egyesület versenghetett a felajánlásért mindkét városban, a városlakók egy hónapon keresztül szavazhattak a program weboldalán arra, hogy melyik pályázó által meghatározott cél valósuljon meg. Több mint 40.000 szavazat alapján végül Sopronban a Rösch Frigyes Sopron Város Tűzvédelméért Alapítványnak, Martfűn pedig a Jó Reménység Klub Egyesületnek sikerült összegyűjtenie a legtöbb voksot, így ők nyerték el a 2.000.000, illetve 1.000.000 forintos támogatást.

A Jó Reménység Klub Egyesület a felajánlásból idén márciusban szervezett a martfűiek számára egészségügyi szűrővizsgálatokat olyan szakterületeken, amelyek esetében nem biztosított a városban az ingyenes szakellátás. Az elnyert támogatásból finanszírozhatták több száz ember zöld hályogszűrését, nőgyógyászati rákszűrését és prosztata vizsgálatát.

A Rösch Frigyes Sopron Város Tűzvédelméért alapítvány fő profiljának megfelelően a városi tűzoltókat szerette volna segíteni. Egyeztetve Sopron Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságával a felmerülő szükségletekről, speciális tűzvédelmi kesztyűk beszerzése mellett döntöttek.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr851960193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása