Négy éve működik eredményesen a Mancs-Rancs Alapítvány. Sterk Éva és önkéntes munkatársai saját telkükön, barátoknál, panziókban helyezik el ideiglenesen pártfogoltjaikat, a kitaszított, kóbor kutyákat. A menhelyek azonban tele vannak, nem tudják befogadni az elhagyott állatokat, így egyre nehezebb helyet találni a gazdát kereső négylábúaknak.

Az alapítvány vezetője olyan kezdeményezéseket indítana, amelyek országos szinten, hosszútávon jelenthetnek megoldást: a kutyák kötelező mikrochip megjelölése, a gyepmesteri (sintér) telepek szabályozása, nyilvánossága, állatvédők általi ellenőrzése, a szaporulat szabályozása az ivartalanítás széleskörű elterjedésével, kutyák "használata" terápiákhoz öregek, fogyatékosok foglalkozásánál, állatvédelmi rendőrség létrehozása, a törvényben előírt "gondos gazda" ellenőrzése.

Mindehhez azonban segítségre, elsősorban összefogásra van szükségük. Az Mancs-Rancs jelenleg otthont keres, ahol terápiás centrum, menhely, panzió és idős állatok parkja működne egy fedél alatt. Olyan bázist szeretnének létrehozni, amely az érintett önkormányzattal és a lakókkal szoros összhangban, minden előírást figyelembe véve épülne.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr47320025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása