Uniós támogatásból valósulnak meg a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének (FEOSZ) tájékoztató rendezvénysorozata. A kezdeményezés főként a jogaikat kevésbé ismerő, életkoruknál vagy társadalmi helyzetüknél fogva kiszolgáltatott helyzetben lévő fogyasztókat célozza.

A fogyasztóvédelmi találkozóra legutóbb május 12-én került sor a váci Idősek Otthona és Klubjában, de a FEOSZ szakértői eljutottak már az Őszikék Idősek Klubjába, a Kőbányai Cigány Kisebbségi Önkormányzat segítségével a roma lakossághoz, és a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete és a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete részvételével a fogyatékkal élőkhöz is.

A rendezvények fő témái ugyan az üzleten kívüli értékesítési formák, a pénzügyi szolgáltatások, és a közüzemi szolgáltatások, a résztvevők ugyanakkor bármely fogyasztóvédelmi kérdésben megoszthatják kérdéseiket, tapasztalataikat a jelenlévőkkel.

Az eddigiek során a legfontosabb felvetett problémák a közüzemi számlák érthetetlensége, a hitelintézetek szerződéseinek bonyolultsága, a biztosítási szerződések megkötésével kapcsolatos, az időseket súlyosan sértő anomáliák, és a házaló kereskedéssel, de különösen az utazással egybekötött termékbemutatókkal kapcsolatos problémák.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr852001705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása