Kiállítás az elefántokért

Címkék: állatvédelem

2008.02.14. 17:57

Február elejétől, két hónapon keresztül tekinthetik meg az érdeklődők az Újpesti MEO-ban az ázsiai elefántok megmentésére összeállított, "RUAM MUA!" Fogjunk össze az elefántokért! címet viselő kiállítást. A később Európa nagyvárosaiba továbbutazó tárlat az ázsiai elefántok életébe, szokásaiba és fenyegetett helyzetébe enged bepillantást.

Száz évvel ezelőtt még 100 ezer elefánt élt Thaiföldön, ma a számuk alig haladja meg az ötezret. A kiállítás képei és filmanyaga a faj kihalásával fenyegető embertelen bánásmódra irányítja rá a figyelmet. Miközben a vadelefántok legálisan védettek, a háziasítottakat senki sem óvja meg a csonkítástól vagy a kegyetlen bánásmód okozta haláltól. Az elefántokat brutális módszerekkel "szelidítik meg", a hagyomány szerint ugyanis a fájdalomokozás az egyetlen módja annak, hogy az elefánt megtanuljon engedelmeskedni az embernek.

A figyelemfelkeltő kiállítás megnyitóján részt vett Sangduen "Lek" Chailert, az elefántok jogainak és jólétének világszerte ismert szószólója és az Elephant Nature Park alapítója. A park 1995 óta az ázsiai elefántok védett területe, ahol a sokszor megnyomorított állatok méltóságban és szabadságban tölthetik hátralévő éveiket.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr63341574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása