Az Egészség mindenek előtt címmel Egészségvédelmi Szűrőprogram indul országszerte. Az egészség-megőrző kezdeményezés keretében 2010-től kezdődően 10 éven át vizsgálják a lakosság egészségi állapotát. A több szakmai szervezet összefogásával, Európai Uniós irányelvek alapján megvalósuló kezdeményezés a szűrések mellett külön figyelmet fordít a társadalom egészségét fenyegető káros jelenségekre, mint például a dohányzás, az alkohol, a mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás vagy az elhízás.

Évente 125 helyszínre látogat el szűrőkamion, ahol átfogó vizsgálatokban vehetnek részt és életmód tanácsadásban részesülnek az érdeklődők; fiatalok, családosok, nyugdíjasok és mindenki, aki fontosnak tartja az egészségét. A szűrések rögzítésre is kerülnek, eredményeik alapján minden év végén kórkép készül a megszűrt települések teljes egészségi állapotáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr601971998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása