Hatodik alkalommal rendezik meg idén a Születés Hete országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozatot, mely a hagyományoknak megfelelően május első vasárnapján - idén május 4-én -, Anyák Napján veszi kezdetét. A május 11-ig tartó hét a tervek szerint 49 településen több mint 900 eseményt ölel majd fel.

A programok segítenek abban, hogy az érdeklődők könnyen megtalálják azokat az információkat, előadókat, beszélgetőpartnereket, filmeket, kiadványokat, amelyek segíthetnek tájékozódni a várandóssággal, szüléssel, születéssel kapcsolatban. A rendezvénysorozat célja, hogy a várandósok és családjuk minél szélesebb körű tájékoztatást kapjanak választási lehetőségeikről, a hazai ellátás hagyományos és újszerű alternatíváiról, az informált döntést elősegítő kutatási eredményekről és a nemzetközi egészségügyi szervezetek ajánlásairól. Az ország különböző pontjain bábák, szülésznők, szülész orvosok, dúlák, védőnők, szülésfelkészítők, pszichológusok, homeopaták, gyógytornászok, mentálhigiénés szakemberek, szoptatási tanácsadók találkoznak várandósokkal, hogy számukra a lehető legtöbb információt átadják, és segítsenek abban, hogy a várandósság ideje ne szorongással, bizonytalansággal teli időszak legyen.

Az idei Születés Hete a budapesti Aranytíz Művelődési Központban (Budapest V. kerület, Arany János u. 10.) ingyenes nyitónappal kezdődik, ahol a felmerülő kérdésekre válaszoló szakemberek mellett a témába vágó előadások és kerekasztal-beszélgetések, valamint filmek várják az érdeklődőket.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr11384450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása