Közel 120 alkotással neveztek fiatal művészek az első alkalommal meghirdetett Erste - AMADEUS alkotói ösztöndíj pályázatra, melynek győztese Téglássy Anna festő- és Békési Ervin szobrász-hallgató lett. A fiatal művészek egy éven keresztül havi 80 ezer forintos támogatásban részesülnek. Az Erste Bank Hungary, az AMADEUS Művészeti Alapítvány és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara (PTEMK) által szervezett ösztöndíj-program keretében további 10 fiatal művész egyszeri, 120 ezer forintos díjat kapott.

Az Erste-AMADEUS alkotói ösztöndíjra a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának másod-, harmad- és negyedéves festő- és szobrász-hallgatói pályázhattak két pályamunkával. A program keretében úgynevezett kisalkotói egyszeri ösztöndíjra is pályázhattak az ifjú művészek, így a végzős hallgatók is egy pályamunkával.

A pályamunkákból rendezett kiállítás az Európa Kulturális Fővárosa 2010 projekt keretében május 13-24. között tekinthető meg a pécsi Nádor Galériában. Ezt követően a győztes alkotások az Erste Bank pécsi Rákóczi téri fiókjában lesznek kiállítva.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr312003739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása