A közeljövőben már Magyarországon is kötelező lesz energetikai tanúsítványt mellékelni az ingatlan adásvételekor. A tanúsítvány, a "lakcímke" azt mutatja meg, hogy az adott ingatlanban milyen hatékonyan hasznosul az energia. Az Energia Klub ehhez kapcsolódóan indított kampányt az épületek energetikai vizsgálatának, tanúsításának megismertetésére.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium védnöksége alatt álló és az Európai Bizottság által támogatott kampány egyik fő eleme az ingyenes "Lakcímke" füzet (1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész), amely közérthetően mutatja be az épületek energiafogyasztásának csökkentéséhez vezető praktikákat, technológiákat. Ezzel párhuzamosan az Energia Klub 6 partner szervezete Budapesten, Esztergomban, Győrött, Pécsett, Nyíregyházán és Szegeden várja a további, személyes információkra vágyókat.

A tanúsítvány, hasonlóan a mosó- és hűtőgépeknél már ismert kategóriákhoz, A+-tól I-ig címkézi majd az ingatlanokat, így egyből megtudható, hogy az egyes családi házak és lakások milyen energiafelhasználásúak.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr97389646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása