A K&H 2008-ban harmadszorra hirdeti meg kártyás gyűjtő akcióját, melynek során K&H MasterCard bankkártyával rendelkező ügyfelei a kártyás fizetés által segítik a gyermekek gyógyítását. A pénzintézet minden 1 000 forintos vásárlás után 1 forintot utal a K&H gyógyvarázs programnak, az összegyűlt forintokból támogatott intézmény saját igényei alapján kap műszereket, amelyeket a kis betegek gyógyításában használnak majd.

A kezdeményezés első évében 8 millió forint gyűlt össze, amelyből a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinika Onko-haematológiai részlegének vásároltak orvosi műszereket és berendezéseket, négy elektromos kórtermi ágyat, két kezelőszéket, négy kórtermi betegelválasztó paravánt, egy vérmelegítő készüléket, négy gördíthető infúziós állványt és öt infúzióadagoló pumpát. 2007-ben a K&H Csoport 8,9 millió forinttal támogathatta a programot, melynek köszönhetően Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza kapott nélkülözhetetlen orvosi műszereket, egy EEG készüléket, egy dermatomot, egy bőrhálósító készüléket tartozékokkal, egy rehabilitációs ágyat és két-két infúziós pumpát és gyógyszeradagoló pumpát. Az eszközöket az Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központ műtői, valamint intenzív és rehabilitációs osztálya használják a kis betegek gyógyításában április óta.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr28583983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása