Augusztusban egyedülálló módon kialakított, napelemmel ellátott teherautóval ismét útnak indult a WWF klímaturné, melynek a Junkers az idei évben is támogatója volt. A Klímaturné idén öt vidéki várost (Baja, Szombathely, Kaposvár, Siófok, Győr) érintett, ahol bemutatták, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével és a megújuló energiaforrások elterjedésének szorgalmazásával hogyan lehet tenni az éghajlatváltozás lassításáért.

Az idei klímaturné alkalmával a Junkers egy Infomobillal jelent meg, melyben megtalálhatók voltak a legújabb Cerapur kondenzációs készülékek, vízmelegítők és napkollektorok. A Junkers kondenzációs technikával működő termékei alkalmasak a fűtőrendszer működtetésére és melegvíz előállításra is, miközben felhasználják az égéstermékként keletkező gázok által tartalmazott kondenzációs hőt, jelentős energiamegtakarítás elérve ezzel.

A kondenzációs készülékek a szolár-optimalizálással rendelkező szabályozás-technológiának köszönhetően alkalmasak a szolár berendezéssel történő kombinálásra is. A Junkers a megújuló energiaforrások elterjedését is szorgalmazza, mivel a napenergia kiválóan hasznosítható a magas napsütéses órák száma miatt, ezért ez lehet a legjobban kihasználható megújuló energiaforrás Magyarországon.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr81644623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása