A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással és különböző szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket szeptember 28-án a Városligetben a Petőfi Csarnok tőszomszédságában lévő Nagyréten. A szervezők célja, hogy felhívja a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, valamint a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre.

Az eseményhez csatlakozott a Magyar Hypertonia Társaság által életre hívott és a Novartis gyógyszergyár támogatásával zajló "Éljen 140/90 Hgmm alatt" nevű program is, amely a hagyományos szív- és érrendszeri szűrésekkel (ingyenes vérnyomás-, vércukorszint-, koleszterinszint-, haskörfogat- és testsúlymérésekkel, valamint a magasvérnyomás-betegséggel kapcsolatos tanácsadással) jelenik meg a Szívünk Napja rendezvényen.

A szűrővizsgálatokat követően mindenki tanácsot kérhet a jelenlévő kardiológusoktól, ezáltal szembesülhetnek egészségügyi állapotukkal, megismerhetik az újraélesztés technikáját, és nem utolsó sorban hallhatnak magáról a megelőzésről is. Ugyanakkor a résztvevő szakemberek segítenek azoknak, akik le szeretnének szokni a dohányzásról, egészségesebben szeretnének táplálkozni, és a számukra élvezetes sportot keresik. A  gyerekek játékos formában sajátíthatják el az egészséges életmód, táplálkozás alapismereteit.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr30683205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása