Az Egy csepp figyelem Alapítvány országos körútra indul 2010. május 14-én, amely az Egy CSEpp Teszt (ECSET) nevet kapta, mert célja az, hogy képet kapjunk az ország egészségi állapotáról.

Májustól szeptemberig az Erős Antónia által létrehozott Alapítvány szakemberei az ország összes megyeszékhelyén biztosítanak ingyenes szűréseket, amelyeken bárki ingyenesen megméretheti vércukorszintjét, vérnyomását, koleszterinszintjét, vagy akár testösszetétel monitorozáson, melanóma szűrésen, lépésszámláló-, vagy bőrtípus tanácsadáson is részt vehet. Az Alapítvány célja a rendezvénysorozattal az, hogy az ország nagyvárosaiban egyrészt ingyenes szűrési lehetőségek legyenek, másrészt minél több ember kapjon felvilágosítást a különböző krónikus betegségek kezelésével, megelőzésével kapcsolatban (cukorbetegség, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, bőrrák, elhízás).

Az ECSET állomásain a szakemberek felhívják a figyelmet az egészséges életmódra, a rendszeres és ellenőrzött testmozgásra, és segítenek a különböző betegségek kockázatának felmérésében (Findrisc-diabétesz teszt, kardiovaszkuláris rizikó-teszt, testösszetétel monitor, anyajegy vizsgálat). Az Alapítványnak az is a célja, hogy a szűrés után a megfelelő szakorvoshoz illetve háziorvoshoz eljussanak azok, akiknek az értékei eltérnek a kívánatostól.

Az Alapítvány munkatársai táplálkozási, testmozgással kapcsolatos tanácsokat is adnak, és megmutatnak, kipróbáltatnak olyan eszközöket a résztvevőkkel, amelyek az egészséges életmódot szolgálják (önellenőrzést segítő otthoni vérnyomás-, vércukor, koleszterinmérők, lépésszámlálók, stb…).

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr371980287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása