Másodszor adományozott 7 millió forint összértékben orvosi eszközöket a BASF Hungária Kft. Idén a cukorbetegek életminőségét segíti 15 darab Guardian Real Time CGM vércukormérő készülékkel és a hozzájuk tartozó 350 db szenzorral. A készülékek centrumokba juttatását, az eszközök használatának teljes körű oktatását, az üzemeltetéshez szükséges hátteret is a Medtronic Hungária Kft. biztosítja.

Az adományt a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetségének adta át a két vállalat. A készülékek akár több száz cukorbeteg ellátását is segíthetik, fejlett technológiájuknak köszönhetően pedig több százszor annyi információt adnak a vércukorszintről, mint a hagyományos napi többszöri ujjbegyszúrás. A rendszer az adatokat az otthoni, vagy az orvosi rendelő internetes kapcsolatán keresztül egy központi kiszolgálóra juttatja, ahol egy speciális program grafikusan ábrázolja az eredményeket, vagyis a vércukorszint változásainak irányát és mértékét. Továbbá a készülék hangjelzést ad, ha a vércukorszint a rendellenesen magas vagy alacsony tartományba kerül, így a vészhelyzetek sokkal könnyebben megelőzhetők.

Mivel a szenzoros vércukormérő rendszereket az Országos Egészségbiztosítási Pénztár jelenleg nem támogatja, így az új technológia előnyeit Magyarországon nagyon kevesen élvezhették mostanáig.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr89953274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása