"Ki lesz a zöldebb?" címmel környezetvédelmi versenyt hirdetett általános és középiskolás diákok számára a Tesco március 6. és április 16. között öt városban (Ajkán, Kaposvárott, Salgótarjánban, Siófokon és Szegeden).

A Tesco-Global Áruházak Zrt. 2009 januárjától 37, majd márciustól újabb 13 városban vezette be a használt PET palackok és alumínium dobozok pénzért történő visszaváltását, melyet a továbbiakban minden áruházban be kívánnak vezetni.

A "Ki lesz a zöldebb?" elnevezésű környezetvédelmi verseny meghirdetésével a Tesco elsődleges célja a fiatal korosztály megszólítása volt, hiszen szakértők szerint is a környezetbarát szemléletet ebben a korban célszerű kialakítani.

A hulladék-visszaváltó verseny igen népszerűnek bizonyult nem csak a diákok, hanem a szülők és a pedagógusok körében is. Az öt városban számos osztály gyűjtötte a PET palackokat és alumíniumdobozokat.

A leghatékonyabbnak a Salgótarjáni Központi Általános Iskola és Diákotthon intézményegységébe tartozó Gagarin Központi Iskola 3/b osztályos tanulói bizonyultak. A második helyezett a siófoki Beszédes József Általános Iskola 3/a osztálya lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az ajkai Fekete István - Vörösmarty Mihály Általános Iskola Gimnázium és Szakközépiskola 2/c osztály tanulói állhattak fel.

Az első három helyezett több százezer forintos osztálykirándulási támogatásban részesült: az első osztály félmillió forintot, a második háromszázezer, a harmadik pedig százezer forintot nyert.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr821143057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása