A környezettudatos életmódra legnyitottabb korosztály, az általános iskolások részére indított fenntarthatósági iskolaprogramot a Henkel. A kezdeményezés keretében a www.henkel-smile.hu honlapon tanárok, diákok és érdeklődők által letölthető ismeretanyagot tett közzé a cég, amelyben szó esik például az üvegházhatású gázok okozta klímaváltozásról, a korszerűtlen, energiafaló lakásokról, a kőolajtól való függőségről. A tudományos problémafelvetést olyan megoldások követik az ismeretanyag „Fenntartható viselkedésminták és tippek” részében, amelyeket egy gyerek is könnyen betarthat, ha érzi annak a súlyát, hogy apró magatartásbeli változtatásokkal is lehet segíteni, hogy a Föld élhető maradjon.

A programhoz kapcsolódóan a Henkel telephelyek településén lévő partneriskolák vállalták azt, hogy fenntarthatósági szempontból megfigyelik az iskola működését, elemzik a tapasztalatokat és javaslatokat dolgoznak ki fenntarthatóbbá tételére. Körösladányban például több helyre matricákat ragasztottak, amelyek a villany lekapcsolására, a víz elzárására, a helyes szellőztetésre és a szelektív hulladékgyűjtésre figyelmeztetnek. A partneriskolákba járó gyerekek közül sokan otthonukat is felmérték a megadott szempontok szerint, így tudják, min kell változtatniuk, s erre szüleik figyelmét is felhívják.

Az iskolák fenntarthatóbb működéséhez a Henkel Magyarország egyenként félmilliós összeggel járult hozzá, amelyből eszközöket, oktatási anyagokat vásárolhattak az intézmények. Körösladányban a mosdók csapjait időzáras, önelzáró csapokra cserélték ki, az iskola régi, energiapazarló hűtőszekrényét A+ kategóriással váltották fel, valamint energia és víztakarékos, A+ kategóriájú mosógépet vásároltak.

A fenntarthatóság érdekében a Henkel öt fő területre összpontosít: energia és éghajlat, víz és szennyvíz, anyagok és hulladék, egészség és biztonság, valamint társadalmi fejlődés. A Henkel konszernnél 1998 és 2007 között egy tonna termékre vonatkoztatva a hulladék mennyisége 37 százalékkal, a felhasznált energia 40 százalékkal és a vízfelhasználás 48 százalékkal csökkent. Az egyes termék innovációk hatására jelentősen csökkent a felhasználás során is az energia, víz mennyisége.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr561476896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása