A közszolgálati rádió három adója, az MR1-Kossuth Rádió, az MR2-Petőfi Rádió és az MR3-Bartók Rádió együttesen jótékonysági gyűjtést indított a Lea Otthon számára. A Lea Otthon a gyermekvállalás időszakában krízisbe került fiatal nőknek és anyáknak nyújt segítséget, otthont és szakszerű képzést, hogy életüket rendezhessék. Az akcióval a Magyar Rádió a hátrányos helyzetű, gyermeküket egyedül nevelő nők helyzetére kívánja felhívni a figyelmet.

A szervezők nem pénzbeli segítséget, hanem olyan adományokat várnak, amelyeket a Lea Otthon a mindennapokban is használhat, nevezetesen tartósélelmiszereket (bébiételeket, tápszert, konzerveket), tisztítószereket, tisztálkodási szereket; felnőtt és baba tisztálkodási szereket, baba textíliákat, ágyneműt, gyermekjátékokat, gyermekfilmeket (videó és dvd, diafilm).

Az adománygyűjtéshez az idén az MR Zenei Együttesei is csatlakoznak, az Üljön mellénk! című sorozat keretén belül. A Magyar Rádió a Karácsonyi Gálakoncert teljes bevételét - amely advent negyedik szombatján a Budapesti Olasz Kultúrintézet dísztermében kerül megrendezésre -, a Lea Otthon javára ajánlja fel.

Tavaly a sikeres adományozási akció keretében az MR1-Kossuth Rádió felhívására az adományozóknak köszönhetően összesen négy megpakolt kisbusznak megfelelő - 152 m3 - értékes felajánlás, így rengeteg gyermekruha, játék, plüssállatok, otthoni és irodai kiegészítők, színes tévé, szkenner és konyhai robotgépek, valamint nem romlandó élelmiszer érkezett az MR székházába. A rádió dolgozói maguk is jelentős mértékben gyarapították az adományokat.

Ebben az évben is az adományokat a Magyar Rádió székházában található Vevőszolgálaton (1088 Budapest, Pollack Mihály tér 10.) adhatják át.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr921604031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása