A főváros öt forgalmas pontján (Nyugati tér, Deák tér, Liszt Ferenc tér, Moszka tér és Blaha Lujza tér) PET-palackokból készült különleges szobrokkal hívja fel a figyelmet környezetünk védelmére a National Geographic. A magazin május 8-án, szombaton egész napos családi programot is rendez a Városliget mellett, az Ötvenhatosok terén, ahol a látogatók egy helyen láthatják a műalkotásokat, mielőtt azok ökoiskolák udvaraira kerülnek.

A kiállítással és a rendezvénnyel a National Geographic az újrahasznosítás lehetőségeire igyekszik felhívni a figyelmet. "Egy átlagos négytagú magyar családban havi száz-százhúsz darab PET-palack gyűlik össze, mi pedig bemutatjuk, hogy mi mindent lehet csinálni belőlük, és hogyan" – mondják a szervezők, akik az újrahasznosítási technikák egy részét kézműves foglalkozokon ismertetik meg a Szelektív Napra kilátogatókkal.

Az esemény társrendezvénye a "Nagy Várostakarítás" – a budapesti kerületek az önkormányzatokkal, a Tiszta Magyarországért Társulás tagjaival, élükön az Országos Polgárőr Szövetség tagjaival, takarítanak a kerületükben, az összegyűjtött hulladékot az pedig az FKF szállítja el.

(Fotó: Kőhalmi Péter / NG Magyarország)

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr931977401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása