A fiatal tehetségeket felfedezõ tanárokra, nevelõkre, edzõkre igyekszik felhívni a közvélemény figyelmét a MOL. A vállalat egy személyenként 500 ezer forinttal járó díj megalapításával kívánja elismerni a tehetségek gondozásában kiemelkedő szerepet játszó, a tanítványaikat a háttérből segítő mentorok munkáját.

A MOL Tehetséggondozásért díjra jelölhetők:

Tanárok, nevelõk, edzõk, pedagógusok,

  • Akik fiatalokat oktatnak, nevelnek, segítenek, képeznek, kísérnek, vagy diákcsoportok, csapatok fejlõdését segítik, szakköröket vezetnek, diákjaik iskolán kívüli tevékenységét, szakmai pályafutásukban történõ elindulását önzetlenül és eredményesen segítik.
  • Akik figyelnek azokra a gyerekekre, akiknek egyébként családi hátterük vagy anyagi lehetõségeik miatt nem vagy csak kevés lehetõségük lenne arra, hogy kiemelkedjenek, fejlõdjenek, továbblépjenek.
  • Akik valami olyan szakterületen olyan innovatív javaslattal állnak elõ, amely nagyban megkönnyíti a gyerekek tanulását, információhoz való hozzájutását.
  • Akik tudományos, kulturális örökségünk átadásának kiemelkedõ képviselõi.
  • Akik olyan fórumokat hívtak életre (versenyek, találkozók, alapítványok, egyesületek, önképzõkörök stb.), amelyek elõsegítették a gyerekek és fiatalok továbblépését, tehetségük kibontakoztatását.
  • Akik szakmai és emberi kvalitásaik miatt egyaránt érdemesek az elismerésre, akik a nevelõk, tanárok, sportági edzõk közösségének a megbecsülését, elismerését is bírják.
  • Azok a szakmai mûhelyek, ahol egyértelmû, hogy az elért eredmények csapatmunkának köszönhetõk ill. nem nevezhetõ meg a csapaton belül egy olyan irányító, kiemelkedõ vezetõ sem, akinek köszönhetõ a munka eredménye.

A jelöltek közül az Új Európa Alapítvány kuratórium 4-4 személyt választ ki évente a sport és a mûvészet-tudomány területérõl.

Az első jelölések benyújtásának időpontja: 2007. szeptember 28. Jelölni a jelölt nevének, elérhetőségének megadásával és rövid indoklással lehet, amely tartalmazza a jelölt pályafutásának néhány kiemelkedő állomását, amelyek az elismerést indokolják.

A jelöléseket az alábbi címre lehet beküldeni:

Új Európa Alapítvány 1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.

A borítékra írják rá: Tehetséggondozó program 2007

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr25174470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása