2000 óta október második csütörtöke, azaz idén október 11. a Látás Világnapja. A kiemelt nap célja felhívni a figyelmet a tényre, hogy a vakság 80%-a megelőzhető, illetve gyógyítható.

Október 15-én, a Látássérültek Nemzetközi Napján és a Fehér Bot Napján ugyanakkor arra emlékezünk, milyen sajátos helyzetben vannak a vakok és gyengén látók, hogyan lehetne segíteni a társadalomba való beilleszkedésüket és életük teljesebbé válását.

E két nap alkalmából több programot is szerveznek országszerte, többek között minden a látásról szól majd a Mecsextrém Parkban október 13-14-én. A Láthatatlan Kiállítás területén 10 és 17 óra között a látogatók megismerkedhetnek a vakokat olvasni segítő Braille írással és -írógéppel és a számítógépezést lehetővé tevő speciális programmal, részt vehetnek érzékszervi játékokban, végigmehetnek a "vaklabirintuson", valamint ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-mérésen vehetnek részt szemük egészsége érdekében. Mindkét napon 15-16 óra között a Baranyai Speciális Mentők kutya-bemutatója látható.

A Mecseki Erdészeti Zrt. a Láthatatlan Kiállítás 13-i és 14-i teljes bevételét a Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesületének ajánlja fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr96193283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása