Olyan egyszerű, és egyébként szemétként kezelt tárgyak is fordíthatók jóra, mint a műanyag üdítős, mosószeres és egyéb kupakok. A 2007. augusztus 25-én megalakult Öngondoskodó Családok Egyesületének tagjai éppen ezen kupakok gyűjtésével igyekeznek megoldást találni a súlyosan beteg, mozgáskorlátozott és szellemileg visszamaradott gyermekeik számára gyógyulási lehetőséget jelentő őssejtkezelés finanszírozására.

Az országban pár műanyagfeldolgozó üzem vállalta, hogy feldolgozásra megveszi a kupakokat, melyekből mindennapi használati tárgyakat készítenek. A műanyagot átválogatva, kilóra veszik át, lemossák, megőrlik, és olvasztás után új alakot nyerve kerülnek a boltok polcaira.

A Budapesten összegyűjtött kupakokat a tinnyei Holofon Zrt. veszi át, a befolyt összeg pedig az Európa Kht-hoz, a gyermekek számára elkülönített számlájára folyik be. Minden gyermeket külön elszámolás szerint tartanak nyilván. A gyűjtés menetéről, a családokról és a támogató cégekről több is megtudható az év elején, külön erre a célra nyílt bemutató teremben, az óbudai Flórián Üzletközpontban.

A családok várják a műanyag üdítős, mosószeres és egyéb kupakokat. Eljuttatásukhoz a szülőket lehet keresni az interneten közzétett telefonszámokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr83301925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kalmár Lajosné 2008.10.01. 16:44:00

Segítséget Kérek!
Kupakokat gyűjtünk egy debreceni iskolában ( előbb Festő Alex, később Varga Ádám beteg gyerekek gyógyításának megsegítésére).
A szállításban kérek segítséget, mert az eddigi elszállító nem tudja tovább vállalni az iskolánkban összegyűjtött kupakok elszállítását.
kb. 100 kg kupak gyűlt össze!
Továbbra is szorgalmasan gyűjtjük a kupakokat, kb. 2 havonta kéne elszállítani az összegygűjtött mennyiséget!
Segítséget, ötleteket várok a megoldásra!
Előre is köszönöm!
Kalmárné
süti beállítások módosítása