Lebetonozott pesti udvarokat kíván életre kelteni a Deák Adrienn táj- és kertépítész mérnökből, Mihalik Gabriella wildcraft specialistből és Jagodics Edit környezeti nevelőből álló Gang Csapat. A közösség arra igyekszik rávenni a gangos házak lakóit, hogy alakítsák át, tegyék zöldebbé környezetüket azzal, hogy kertté változtatják a belső udvart.

A 2007 tavaszán indult, önszerveződő kezdeményezés keretében már három kert újult meg Budapest belvárosában, illetve a II. és VIII. kerületben. Ahogy a Gang Csapat szórólapja fogalmaz: "zöld oázisok törték fel a város betonmázát. Ezek az élettel teli szigetek, teret engednek a virágillatnak, a madárcsicsergésnek, a hűsítő lomboknak, a pihenésnek és az emberi kapcsolatoknak."

A már megvalósult zöldítésről fotókiállítás készült, amely január 31-ig látogatható a Sirály Kávézóban (Budapest, Király u. 50.).

A közben további gangok kertesítésén fáradozó csoport Mahatma Gandhitól származó idézetet választott jelmondatának:

"A világ megmentéséhez mindenki azzal járulhat hozzá, hogy a saját házát rendben tartja."

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr70313932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása