Nemzetközi iskolai projektek támogatásával segíti a Közép-Európában élő fiatalok közti párbeszéd, tapasztalatcsere és együttműködés kialakulását az Academy of Central European Schools (ACES). A program keretében évente meghirdetett iskolai verseny célja, hogy a régió diákjai határokon átívelő projektek megvalósításával, a közös munka folytán jobban megismerjék és megértsék egymás kultúráját.

A 2008. február 1-jén elindult idei verseny témája "Az egymás mellett élés megtanulása: kultúrák közti párbeszéd Európában". Az ACES magyarországi iskolai osztályok jelentkezését is várja, amelyek más közép-európai partneriskolákkal együttműködve dolgoznának ki és valósítanának meg egy ötletet.

Az iskolák 2008. április 30-ig választhatnak maguknak nemzetközi partnereket és nyújthatják be közös pályázatukat. A megvalósítandó projekt témája bármi lehet, ami kapcsolódik a verseny fő témaköréhez, a hangsúly az együttműködésen és az ennek kapcsán kialakuló párbeszéden, a kultúrák kölcsönös megismerésén van. A legjobb projekteket nemzetközi bizottság választja ki és díjazza, a nyertesek pedig támogatást kapnak a kivitelezéshez.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr8348570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása