A Föld Órája

Címkék: civil önkéntes életmód zöld / öko

2008.03.28. 16:40

Március 29-én, szombaton este 8-tól egy órára elsötétülnek lakások, irodaépületek, városok. A kezdeményezéshez csatlakozók - köztük Sydney, Koppenhága, Toronto, Chicago, Melbourne, Brisbane, Tel Aviv vagy Manila városa - a közös nemzetközi akcióban a klímaváltozás veszélyeire szeretnék felhívni az emberek figyelmét. Ennek keretében kikapcsolják a közvilágítást és a lehetséges elektromos eszközöket, hogy egy órára lélegzethez juttassák a bolygót.

Egy évvel ezelőtt 2,2 millió ember és 2100 vállalat kapcsolta le a világítást Sydney-ben a Föld Órájára. Ez a kezdeményezés a város energiafogyasztását 10,2%-kal csökkentette erre az időre, ami egyenértékű azzal, mintha ez alatt az egy óra alatt 48 ezer autó tűnt volna el az utcákról és az autóutakról. Amíg a Föld Órája 2007 még csak egy sydney-i helyi kezdeményezés volt, addig a WWF által indított idei esemény már egy globális megmozdulás lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr6400845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása