A világ legégetőbb problémáinak enyhítésére létrejött, World Community Grid (Globális Közösségi Hálózat) elnevezésű önkéntes kezdeményezés segítségével bárki felajánlhatja éppen használaton kívüli, de bekapcsolt számítógépét jótékony célokra. Ezeknek a gépeknek a kapacitása összeadódik a virtuális térben, létrehozva egy virtuális szuperkomputert, melynek kapacitása a világ legnagyobb teljesítményű számítógépeivel vetekszik. A jelenleg közel 1 millió regisztrált számítógép hálózatából álló óriás számítógép kapacitását 9 globális kutatási projekt használja ki, az AIDS-től a rákkutatásig.

A World Community Grid-en legutóbb egy rizsnemesítési projekt indult, melynek keretében az IBM és a Washington Egyetem egy nagyobb mennyiségben termelhető és ellenállóbb rizsfajta nemesítésével próbálkozik, az elharapódzó élelmiszerválság enyhítésére.

A Globális Közösségi Hálózathoz bárki csatlakozhat, aki rendelkezik egy számítógéppel és internet kapcsolattal. Mindössze egy szoftvert kell letölteni hozzá, ami ingyenes, gyors és teljesen biztonságos.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr15476878

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Evolúció: számítógépek fejlődése 2011.11.04. 08:30:42

Charles Xavier Thomas de Colmar 1820-ban találta fel az első kereskedelmileg sikeres mechanikus számológépet. 100 évvel később, az 1930-as években jelentek meg az elektromechanikus számológépek, amelyek aztán gyorsan átadták a terepet az első általános...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása