2008. június 2. és 6. között a Ricoh harmadik alkalommal rendezi meg a Ricoh Global Eco Action Week környezetvédelmi és energiatakarékossági programot az ENSZ június 5-i Környezetvédelmi Világnapja alkalmából. Az energiatakarékossági hét idei mottója: "Think and Act" azaz "Gondolkodj és cselekedj".

A hét folyamán a Ricoh leányvállalatai világszerte lekapcsolják a világító dekorációkat és a megvilágított köztéri hirdetéseket, a dolgozók pedig fokozottan ügyelnek az energiatakarékosságra, és kikapcsolnak minden feleslegesen működő elektromos berendezést. A vállalat arra kérte dolgozóit, hogy amennyiben tehetik, hagyják otthon autóikat és tömegközlekedéssel, kerékpárral, esetleg gyalog menjenek be munkahelyükre.

A kezdeményhez csatlakozva a Ricoh Hungary június 5-én munkatársaival társadalmi munkában részt vesz a nagymarosi kerékpáros pihenő megszépítésében. Felújítják a pihenőházat, két kerékpár-parkolót építenek, valamint a nemrégiben elültetett fákhoz támasztókeretet telepítenek.

Az elmúlt évben 104 leányvállalat több mint 45 000 dolgozója vett részt a Ricoh Global kezdeményezésén, melynek eredményeként tavaly összesen több mint 15 tonnával csökkentették a vállalat szén-dioxid kibocsátását.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr57499806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása