Környezetvédelmi tanulmányi versenyt hirdetett az interneten a Nemzeti Tankönyvkiadó és a National Geographic Kids. A vetélkedőn keresztül szeretnék felhívni a fiatal korosztály figyelmét arra, hogy az ember egyénileg és társadalmilag is felelős a bolygóért. A játéknak nem célja iskolarendszerű tudás elsajátítása, inkább a gyerekekből álló csapatok aktivizálása, megmozgatása olyan feladatokkal, melyekkel tevékenyen részt vesznek a közvetlen környezetük védelmében. A szervezők azt remélik, a kezdeményezéssel a környezetvédelem beépülhet a tanulók gondolkodásmódjába.

A megmérettetésen 3-6. osztályos általános iskolás tanulókból álló vegyes csapatok indulhatnak. A 2008. szeptember 27. és 2009. május 20. között zajló vetélkedő során környezetvédelemmel kapcsolatos feladatokat kell megoldani és kvízkérdésekre kell válaszolni.

A versenyre június 15-ig, a www.zoldkids.hu oldalon lehet jelentkezni, hatfős csapatokban, egy-egy koordináló pedagógussal. A végrehajtott feladatokat szakértőkből álló zsűri értékeli majd, köztük a verseny szakmai védnöke, Victor András, a Magyar Környezeti Nevelés Egyesület elnöke.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr23506758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása