Kibővítette helyi termék programját a Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány. A szervezet két éves, a Europe Aid által támogatott "Méltányos fogyasztás" című projektjének része 4-4 regionális Fair Trade (=méltányos kereskedelem) vásár megszervezése. Az első ilyet a nagymarosi Misztrál Regejáró Fesztiválhoz kapcsolódva szervezi az alapítvány.

A július 18. és 20. között zajló rendezvényen a Duna-Ipoly Zöldút menti helyi termelők árui lesznek kaphatók, emellett pedig kiadványok mutatják meg a látogatók számára, hogy ami nálunk is megterem, azt persze legméltányosabb itthonról beszerezni. Aki elfárad, megpihenhet a fair trade kávézóban egy csésze méltányos kereskedelemből származó, így garantáltan gyermekmunka és esőerdőirtás-mentes kávé vagy tea mellett.

A nagymarosi fesztivált követően követően további regionális méltányos vásárok lesznek 2008-ban:

  • a Művészetek Völgyéhez kapcsolódóan Kapolcson július 26-27-én,
  • a Honti Napok keretében, szeptember 12-13-án Ipolyságon (Sahy) az Ipoly Unió / Ipel'ská Únia rendezésében,
  • várhatóan a Szarvasi Szilvafesztiválon, szeptember 12-14-én a Nimfea Egyesület rendezésében.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr29564875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása