A hazai bankok közül elsőként telepített fiókjaiba automata életmentő defibrillátorokat (AED) a CIB Bank. A készülékek a pénzintézet 6 fővárosi központi épületében és 4 vidéki, központi fiókjában, Debrecenben, Pécsett, Szegeden és Szombathelyen állnak rendelkezésre. A defibrillátorok használatára, valamint az újraélesztés folyamatára szakképzett oktatók tanították be a készülékek használatára jogosult munkatársakat, akik június végén életmentői oklevelet is kaptak.

Magyarországon évente 26000, naponta 70 ember hal meg hirtelen szívhalál következtében. Hazánkban a hirtelen szívhalál túlélési valószínűsége csupán 2-3 százalék, amelynek oka, hogy nem terjedt el széles körben az a szemlélet, amely ösztönzi a nem szakemberek által végzett újraélesztést, a civil lakosság elsősegélynyújtási oktatását. A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a hirtelen szívhalál megelőzése érdekében a nagy forgalmú helyekre – így például bankfiókokba is – érdemes életmentő defibrillátort telepíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr40583971

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Baobab avenue tour 2019.05.04. 03:36:55

Citi gov travel card - wkaavek

Trackback: Tsingy de bemaraha 2019.05.03. 11:44:23

A halálos húsleves legendája - Alimento

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása