Az egyik legjelentősebb díjazással járó irodalmi elismerést alapította meg idén a Rotary Magyarország. Rotary Irodalmi Díjat kaphat az a 2007. július 1. és 2008. június 30. között megjelent, magyar nyelven írott alkotás - regény, novella, verseskötet -, amely magas irodalmi értékén túl, leginkább kifejezi a Rotary eszmeiségét, vagyis az etikus magatartást, a barátságot, a jóakarat terjesztését és mások megsegítését. Az elismerés három millió forintos pénzdíjjal is együtt jár. A díj odaítéléséről kuratórium dönt, amelynek elnöki teendőit Sumonyi Zoltán költő, író, a magyar P.E.N. Klub ügyvezető alelnöke látja el.

A Rotary Irodalmi Díj két célt szolgál párhuzamosan. Támogatást nyújt tehetséges íróknak ahhoz, hogy az alkotással foglalkozhassanak, s kevésbé a napi, megélhetési gondokkal, illetve a felajánlott támogatások egy része a Rotary nemes, karitatív céljait szolgálja majd. A RID első évének finanszírozását a rotaristák magánvagyonukból garantálják, arra az esetre, ha a külső szponzoroktól befolyó összeg nem fedezné a költségvetést.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr32615412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása