2005-ben néhány lelkes civil, valamint a budapesti Szent László Kórház Csontvelő-transzplantációs Osztályának szakmai csapata hívta életre a Démétér Alapítványt. A szervezet célja a vérképzőrendszeri rákos megbetegedésben szenvedő gyerekek, ezen belül a csontvelő-transzplantáción átesett betegek gyógyulásának, és azt követő rehabilitációjának elősegítése, valamint a kórházban eltöltött hosszú hetek alatt szinte elkerülhetetlenül bekövetkező izoláció hatásainak enyhítése.

Az alapítvány a gyerekek gyógyulása iránt elhivatott, áldozatkész kórházi csapatok, orvosok és szakképzett ápolók mindennapi munkájának elismerése céljából díjat hozott létre a Deloitte támogatásával, melyet idén először adnak át. Az elismerésre az ország minden régiójából várják a jelöléseket mindazoktól, akik gyermekük egészségügyi ellátása során a gyógyító szakemberek részéről kiemelkedő szakmai és emberi hozzáállást tapasztaltak. Jelölni három kategóriában lehet, a leginkább elismerésre méltó szakápoló 300.000 Ft, a legkiemelkedőbb orvos 500.000 Ft, míg a legodaadóbb kórházi osztály 1.000.000 Ft támogatást kap.

A jelöléseket az Alapítvány 2008. szeptember 30-ig fogadja, a jelöltek közül évente egyszer választja ki a díjazottakat a Démétér-díj kuratóriuma. Jelölő lapok letölthetők a www.demeterhaz.hu weboldalról. A Démétér-díj ünnepélyes átadására 2008. október 20-án kerül sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr84632603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása