A gyermekkori elhízás megelőzése érdekében idén az olimpiai játékok szellemében hirdet általános iskolai pályázatot a helyes táplálkozást és egészséges életmódot oktató Nutrikid program, a Nestlé Hungária Kft., és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének közös kezdeményezése.

A 2008/2009-es tanévben szeptembertől januárig meghirdetett "Nestlé Nutrikid Olimpián" a Nutrikid programot oktató iskolák indulhatnak. A jelentkező 10-12 éves kisdiákoknak öt hónapon keresztül a táplálkozási ismeretek egy-egy témakörével kapcsolatos feladatot kell megoldaniuk. Szeptemberben a folyadékoké a főszerep, október a gabonafélék és cereáliák hava, novemberben a zöldségek és gyümölcsök kerülnek terítékre, decemberben a fehérjéken a sor, végül januárban az édességek zárják az ötkarikás életmódjátékot.

A résztvevő csapatok egészséges életmódról szerzett ismereteikre és kreativitásukra támaszkodva havonta 100.000 forintos jutalmat nyerhetnek pályázataikkal, amelyet osztálykirándulásra, sport- vagy tanszerekre fordíthatnak. Az utolsó januári fordulót követően szakmai zsűri választja majd ki a pályázat nyertesét, a Nutrikid Olimpiai Bajnok Iskolát, amely cím mellé 300.000 forintos díj társul.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr2658394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása