A mellrák a leggyakoribb halálok napjainkban a nők közt világszerte. A betegség elleni küzdelembe bekapcsolódó Samsung ismertségét és jelenlétét igyekszik felhasználni annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a megelőzés és a szűrés fontosságára, illetve támogatásával segítse a gyógyítást.

A cég tavaly 1,1 millió dollárt gyűjtött össze ez ellen a betegség ellen küzdő különböző alapítványok javára, és idén még többet szeretne áldozni erre a célra. Legfrissebb akciója keretében Magyarországon Schell Judit színésznő segítségével indult el a márka mellrák ellenes országos kampánya, amelynek köszönhetően folyamatosan tájékoztatják a nőket a megelőzéséről, a szűrés fontosságáról.

A Samsung emellett mobil szűrőállomást is működtet, amely idén december közepéig Esztergomba, Pápára, Ajkára, Hajdúszoboszlóra, Karcagra, Gyöngyösre, Gödöllőre, Ceglédre, Kiskunfélegyházára, Paksra, és Dombóvárra fog majd megérkezni. A programhoz kapcsolódó oldalon, a www.mobilszures.hu honlapon a felmerülő kérdésekre, problémákra igyekeznek választ adni a rendelkezésre álló szakértők.

A vállalat termékei is hozzájárulnak a mellrák ellenes küzdelemhez. A limitált szériában kapható, rózsaszín Samsung F480, U800 illetve L310 telefonok eladásából ugyanis 3000 forintot a mellrák elleni küzdelemre fordít a cég, amelyet még további pénzadománnyal is kiegészítenek. Ezek a telefonok havonta emlékeztetik tulajdonosukat az önvizsgálatra, illetve videós útmutatóval segítik ennek megfelelő elvégzését.

Az eladásokból befolyt bevételek segítségével lehetővé válik egy digitális mammográf beszerzése a Zala Megyei Kórháznak, továbbá Hajdú-Bihar megyében - Hajdúböszörmény, Hajdúhadház és Polgár környékén - 75.000 nő juthat el az illetékes szűrőközpontba. A Samsung az önkormányzatok és OEP által szervezett külön buszjáratok finanszírozását vállalja két millió forint értékben.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr98727782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása