Április 30. és május 2. között 11 helyszínen, több mint 50 kortárs gyermekkönyv szerző és illusztrátor közel 100 programmal várja a gyermekeket és szüleiket a Művészetek Palotájában a VI. Gyermekirodalmi Fesztivál és Vásáron. A fesztivál fő célkitűzése, hogy a kortárs magyar gyermekirodalmat népszerűsítse, a gyermekkönyvekre, a könyvek létrehozóira, valamint az olvasásra irányítsa a figyelmet. Továbbá, a fesztivál az "Együtt lenni jó!" mottóval kívánja megerősíteni a családi együttlét, illetve a közös olvasási élmény fontosságának üzenetét. 

Számos programmal várja a Gyermekkönyvszerzők és Illusztrátorok Egyesülete (GYIE) és a Csodaceruza folyóirat az odalátogató gyermekeket és szüleiket a fesztivál ideje alatt. Az Örkény Színház színészei meséket olvasnak fel a közönségnek, Szalóki Ági előadja családi lemezét, a Gingallót, gyermekkönyv írók dedikálják műveiket a könyvvásár keretében, és a filmsarokban kortárs alkotók műveiből készült rajzfilmek kerülnek vetítésre. A fesztivál interaktív, játékos beszélgetéseket, zenei és képzőművészeti foglalkozásokat kínál mind a gyerekek, mind a szülők számára. 

"Kedves Ismeretlen" címmel könyvgyűjtő akció kerül megrendezésre a mélyszegénységben élő gyermekek számára megkímélt állapotú mesekönyvekből. A szervezők kérik, hogy minden olyan könyvhöz, amelyet a látogatók elhoznak a Gyermekirodalmi Fesztiválra, társulna egy szöveg is, amelyben megszólítanák a leendő olvasót, személyessé téve ezzel az ajándékot. 

"Mit ér ma az érme?" A nagyon rossz helyzetben lévő, vegetáló iskolai könyvtárak életét szeretnék a szervezők megkönnyíteni azzal, hogy a még mindig lappangó egy- és kétforintosokat összegyűjtik számukra. A fesztivál egész ideje alatt üzemel egy különleges pénzgyűjtő persely, amelyet a Cellux csoport hozott létre recycling technikával. Ebbe a "malacperselybe" a legkisebb pénzegységet is be lehet dobni. "Aprónként" összegyűlhet annyi pénz, amelynek segítségével gyarapítani lehetne jónéhány könyvtár állományát.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr241958026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása