Hosszú távú együttműködést kezdeményezett a Hulladék Munkaszövetséggel (HuMuSz) a Metropol. Ennek első lépéseként a szervezet környezetvédelmi szakemberei részt vettek a napilap zöld mellékletének szerkesztési munkálataiban, hogy az újságban releváns, aktuális problémákról tájékoztassák az olvasókat.

Nemrégiben az év során a Metropol szerkesztőségében megfordult vendégszerkesztőktől származó relikviákat – pl. aláírással hitelesített tenyérlenyomatokat – árverezett el a kiadó. A három hétig tartó licitáláson 1.015.000 Ft gyűlt össze, amelyet teljes egészében a HuMuSz-nak ajánlott fel a napilap. A szervezet az összeget az illegális szeméttelepek felszámolását célzó munkájára fordítja.

A Metropol nem először támogatta a HuMuSz tevéjenységét. 2007-ben a napilap megjelenési lehetőséget biztosított az illegális hulladéklerakók felszámolására felajánlható "második" 1 % program médiakampányának, majd az év végén a karácsonyi ajándékozásra szánt keretből támogatta a szervezetet.

A kiadó anyavállalata, a Metro hálózat 2009-re nemzetközi Zöld Összefogást tervez Green Project néven, melynek keretében a Metro országok egy nemzetközi promócióban mutatják be, melyik országban, ki mit tett környezetének védelméért. A Metropol Magyarországon terjesztett napi 340 ezres példányszámának például 70 százaléka készül újrahasznosított papírból.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr60727869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása