Az idei tanévben 25 roma származású diák tanulhat felsőoktatási intézményekben Teva-ösztöndíjjal. Az ösztöndíj támogatás része annak a megállapodásnak, amelyet a Romaversitas Alapítvány új támogatójával, a Teva Magyarországgal kötött.

A cég választása azért esett a Romaversitasra, mert a támogatási programban való részvétel nem pusztán a roma származás, de tehetség és szorgalom függvénye is. A gyógyszergyár az ösztöndíjak létrehozásával a társadalom "egészségességét", az előítéletek csökkenését igyekszik elősegíteni.

A Teva támogatása a havi ösztöndíjon túl lehetőséget nyújt nyelvvizsga díjak fedezésére, tutorok és felkészítő tanárok díjazására és utazási támogatásra is. Segítségével a főiskolás és egyetemista roma hallgatók teljes egészében a tanulmányaikra, szakmai fejlődésükre koncentrálhatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr46740246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása