A Budapest Airport az Avermann Kft.-vel szerződést kötött a Ferihegyi nemzetközi repülőtér hulladékgazdálkodási rendszerének környezetbarát működtetésére. A szerződés értelmében a BA 2009. január 1-től Ferihegy egész területére bevezeti a szelektív hulladékgyűjtést.

A bevezetés részeként az Avermann Kft. 250 szelektív hulladékgyűjtőt helyez el a repülőtér utas termináljain és irodahelyiségeiben. Az utasok és a dolgozók három – papír, üveg és vegyes – konténer-részbe helyezhetik el a hulladékokat. A kft a reülőtéren egy kézi előválogató állomást is üzembe állít, ahol a vegyes hulladékokból további újrahasznosítható részeket különítenek el. A válogatás után a cég bálákba tömöríti a hulladékot, majd továbbszállítja azt megfelelő hulladékhasznosító és kezelő létesítményekbe.

A 30 Margitsziget területű Ferihegyi repülőtéren keletkező napi 7 tonna szemét nagy része papír (40 százalék), konyhai hulladék (32 százalék), illetve műanyag (18 százalék), melynek 60 százaléka lesz újrahasznosítható. A Budapest Airport 75 millió forintot takarít meg azzal, hogy újrahasznosításra adja a kommunális hulladékot.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr87790145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása