Az MR1-Kossuth Rádió jótékonysági gyűjtést kezdett a Lea Alapítvány által működtetett Lea Otthon számára. A Lea Otthon a gyermekvállalás időszakában krízisbe került fiatal nőknek és anyáknak nyújt segítséget, otthont és szakszerű képzést, hogy válságba került életüket rendezhessék.

A Magyar Rádió székházában rendezett gyűjtésen a szervezők nem pénzbeli segítséget, hanem olyan adományokat (babaholmikat, műszaki cikkeket, irodaszereket, konyhai felszerelést, élelmiszert és barkácsszerszámokat) várnak, amelyeket a Lea Otthon a mindennapokban is használhat. A felajánlásokat a Magyar Rádió székházában található Vevőszolgálaton (1088 Budapest, Pollack Mihály tér 10.), a bejárat melletti portán lehet leadni.

Az összegyűjtött adományokat 2008. december 18-án nyújtják át az Otthonnak. Az adománygyűjtést az idén csak Budapesten rendezik meg, de a Magyar Rádió tervei között szerepel, hogy 2009-ben a gyűjtést az egész országra kiterjessze. A kezdeményezéssel a csatorna egyben fel szeretné hívni a figyelmet a hátrányos helyzetű, gyermeküket egyedül nevelő nők helyzetére.

A Lea Otthon – amelyet a Székesfehérvári Egyházmegye tart fent – egy olyan gondozási otthon, amely 20 fiatal anya és babája befogadására alkalmas. Szakmai programjának megvalósulását képzett szakember-gárda (család- és szociális gondozók, pedagógusok, egészségügyi dolgozók, jogász, pszichológusok) szavatolja. A fiatal anyák úgy szerezhetnek itt az életben is használható szakképesítést, hogy közben együtt lehetnek és gondoskodnak babáikról.

A Lea Otthon adatai szerint Magyarországon évente körülbelül 14 ezer anya szül gyermeket a 16-24 éves korosztályban. A fiatal anyák jelentős része halmozottan hátrányos helyzetű: gyakran családból kitaszított, gyermeküket egyedül nevelő nők, alacsony iskolai végzettséggel, gyakorlat nélkül, rossz szociális és anyagi helyzetben, szakképesítés és állandó otthon nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr46814935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása