A Budapest Bank (GE Money Bank) 21 millió forint értékű rohamkocsi átadásával segíti a koraszülött mentéssel és szállítással foglalkozó Peter Cerny Alapítványt. A bank 2005 óta a Lady Hitelkártyával elköltött minden ezredik forint után egy forintot adományoz az alapítványnak, ezt az összeget idén 12 millió forinttal egészítette ki annak érdekében, hogy az alapítvány egy új, korszerűen felszerelt koraszülött rohamkocsit vásárolhasson.

A komplett "guruló koraszülött-ellátó intenzív osztálynak" is tekinthető, speciális eszközökkel felszerelt rohamkocsi szállítja a gyakran csak 600-800 grammos, az életképesség határán lévő koraszülötteket és a kritikus állapotú újszülötteket. Képzett személyzete már a kiérkezés helyszínén megkezdi az újszülöttek életben maradásához és végleges gyógyulásához szükséges korszerű orvosi lehetőségek alkalmazását. A rohamkocsiba épített hidraulikus ágytartó rendszerek, szigetelések és az áramvonalas felépítés jelentősen csökkentik a rázkódásból és a menetzajból adódó veszélyforrásokat.

A Peter Cerny Alapítványnak közel két évtizede kulcsfontosságú szerepe van a koraszülöttek mentése és szállítása területén. A szervezet kiemelt feladata, hogy megteremtse az anyagi, technikai és személyi feltételeit a koraszülöttek, beteg újszülöttek és csecsemők mentésének, szállításának, valamint intenzív ellátásának.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr12828401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása