2008 decemberében a SPAR és a Máltai Szeretetszolgálat együttesen adománykártyát bocsátott ki, amelyet az áruházak pénztárainál lehet megvásárolni. A 200 vagy 500 forintos, vonalkóddal ellátott kártya megvásárlásával a vásárlók a rászorulókat segíthetik a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül.

Ezzel együtt elindult a már több mint egy évtizedes hagyományokkal rendelkező "Adni öröm" akció is az INTERSPAR, SPAR, Kaiser's és Plus áruházakban. A kezdeményzés keretében tartós élelmiszert gyűjt a legszegényebbeknek karácsonyra a Máltai Szeretetszolgálat. Ez évben december 16-21. között gyűjtik össze a vásárlók adományait a máltai aktivisták. Ez 150 áruházban, több mint 100 tonna élelmiszert jelent közel 50 millió forintértékben, amit 15 ezer rászorulónak adnak át, még az ünnepek előtt.

A SPAR áruházlánc más módon is támogatja a szervezetet: minden bevásárló táska eladásából 1 forintot ajánlanak fel a szegények megsegítésére. Tavaly ez a támogatás elérte a 13 millió forintot.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr71829956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása