A nikkelallergiában szenvedők tüneteinek enyhítése érdekében a Volvo valamennyi nikkelt tartalmazó alkatrészt megvizsgál autóiban. A nikkelallergia az allergiás kontakt dermatitis egyik leggyakoribb kiváltó oka az iparilag fejlett országokban. Becslések szerint a nők 15%-a és a férfiak 5%-a – azaz az iparilag fejlett országokban közel 120 millió ember – szenved nikkelallergiában. Bőrükön viszketéssel járó kiütések jelennek meg, ha nikkelötvözetet tartalmazó fémfelülettel érintkeznek.

Számukra ezért rendkívül fontos, hogy kerüljék a kontaktust a nikkeltartalmú fémekkel. Helyzetüket sajnos megnehezíti, hogy nagyon sok mindennapi termék tartalmaz nikkelt: a pénzérméktől az óraszíjakig, a napszemüvegkerettől a nyaklánckapocsig – továbbá az autók belterében is számos ilyen ötvözetet használnak.

Az allergén hatások csökkentése érdekében a Volvo modellek valamennyi fémbevonatú beltéri alkatrészében minimalizálták a nikkel-kibocsátást. Ennek köszönhetően például a belső ajtónyitók, a sebességváltókar, a kulcs, a Volvo embléma a kormánykeréken és a klímaszabályozó gomb is minimális mennyiségű nikkelt tartalmaz csak, a közvetlen érintkezés elkerülése érdekében pedig ezeket a felületeket nikkelmentes bevonattal látták el.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr95891189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása