Biogáz készül a McDonald's éttermekben keletkező élelmiszerhulladékból és a nem értékesített selejtből - jelentette be a gyorsétterem lánc. A tálcákon hagyott ételmaradékot a teljes körű szelektív hulladékkezelésnek köszönhetően hasznosítja újra a vállalat. A budapesti és környékbeli éttermektől éves szinten 117 tonnányi élelmiszerhulladékot vesz át az arra jogosult begyűjtő cég, a Biofilter Kft. Az ételmaradékot előkezelést követően a Fővárosi Csatornázási Művek Soroksári úti biogáz-telepére szállítják, ahol környezetbarát energiaként, biogázként a telep belső technológiai épületeinek fűtéséhez használják fel.

A McDonald's használt sütőolaját is újrahasznosítja. Magyarországon, a hálózat közel 100 éttermében évente 715 tonna elhasználódott olaj termelődik sütés közben. Mivel hazánkban a jövedéki adószabályok miatt a McDonald's beszállítói nem tankolhatnak bio üzemanyagot, az éttermekben keletkezett sütőolajat összegyűjtik, és Ausztriába szállítják, ahol biodízelt gyártanak belőle. A magyarországi éttermekben keletkező használt sütőolaj üzemanyagként felhasználva évi 1 500 tonna szén-dioxid megspórolását teszi lehetővé.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr40953183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása