A váratlan bölcsőhalál által veszélyeztetett csecsemők kiszűréséhez szükséges professzionális diagnosztikai készülék megvásárlásához nyújtott több mint 1 millió háromszázezer forintos támogatást a Henkel Magyarország a Bókay János Gyermekalapítványnak. A berendezést a SOTE I. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának csecsemőosztályán fogják használni.

A Henkel a Cimsec építési márkatermékek (fugázó, csemperagasztó, aljzatkiegyenlítő stb.) eladásából különítette el az összeget a légzésfigyelő készülékre. A SISS BABYCONTROL - légzésfigyelő, szívfrekvencia és SpO2 monitor megfigyelő eszköz észleli az újszülött légzési, keringési rendszerének leállását, vizsgálja a vér oxigénnel való telítettségét, és szükség esetén riaszt. Az azonnali szakszerű beavatkozás a baba életét mentheti meg.

A vállalat ezúttal második alkalommal adományoz apnoe alarmot. Ezelőtt néhány évvel 45, a mainál jóval egyszerűbb eszközt adott az Aranyág Alapítványon keresztül olyan családoknak, ahol a babák veszélynek lehettek kitéve. A mostani, professzionális berendezés a kifejezetten veszélyes csoport, a koraszülöttek, a rendellenességben szenvedő újszülöttek megfigyelésére szolgál a gyermekklinikán.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr52979715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása